П`ятниця, 03.05.2024, 14:41
Приветствую Вас Гість | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архив записей
Друзья сайта


http://hoippo.km.ua


НВК №2

osvita.ua

mon.gov.ua

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відділ освіти Деражнянськоі РДА
Главная » 2011 » Лютий » 9 » 28 січня 2011 року на базі Маниковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів історії
10:54
28 січня 2011 року на базі Маниковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів історії





Згідно плану роботи районного методичного кабінету 28 січня 2011 року на базі Маниковецької ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар учителів історії. Тема семінару: «На шляхах соборності України». Метою семінару був обмін досвідом серед учителів історії з питань проведення заходів, присвячених Соборності України. На щастя, семінар співпав по часу з проведенням декади історико – патріотичного виховання у школі.

Учасників семінару тепло вітали директор школи В.П.Вислянська, учителі та учні – добрим словом, традиційною піснею і хлібом – сіллю.

Після короткої презентації школи була проведена теоретична частина  семінару методистом РМК Лавренюк Н.І.

Учасникам семінару запропонували відвідати 3 заходи: урок у 6 класі, засідання круглого столу із учнями 9-11 класів та виховний захід у 3-у класі.

Урок у 6 класі вела учитель історії Вислянська В.П. Тема уроку: «Внесок народів Стародавньої Греції у світову демократію». У святково прибраній класній кімнаті учні та вчитель у національних костюмах. Учні побували в ролі вчених – географів, археологів, теологів, політологів, продемонстрували міцні знання історії Стародавньої Греції та довели, що греки - це той народ, який  породив та розвинув демократію. Саме вона, грецька демократія, мала вплив на розвиток демократичних процесів у багатьох країнах світу, в тому числі, в Україні. Учні проявляли активність, а учитель оцінював знання, учив мислити, аналізувати, робити висновки.

Засідання круглого столу з учнями 9-11 класів проводив учитель історії Вислянський М.Г. Тема круглого столу «На шляхах Соборності України». Особлива увага акцентувалась на подвигу героїв битви під Крутами та Акту Злуки українських земель. Учні показали компетентні знання фактичного матеріалу, роботи з документами, роботи з інформацією в мережі Інтернет, застосовували краєзнавчі знання і силу поетичного слова.

Всі присутні вшанували пам'ять борців за незалежність України хвилиною мовчання.

Учитель Ковальчук О.Є. та учні 3-го класу запросили учасників семінару на виховну годину «Національні символи України». Третьокласники віршами, піснями, танцями вшанували національні символи своєї Батьківщини – калину, жито, барвінок, чорнобривці, лелеку, українські вишиванки, продемонстрували при цьому високу майстерність.

Учасники семінару мали можливість познайомитися з підсумками конкурсу на кращий символ Соборності українських земель. Кожен клас продемонстрував своє бачення важливої історичної події. Найкращим став витвір учнів 5,6,8 класів.

Учні – екскурсоводи провели для учасників семінару екскурсію на виставку «Історія в малюнках». Кожен клас виконав малюнок тієї епохи, яку вони вивчають. Журі визнало кращими малюнки учнів 6,7 та 9 класів, автори Мартинюк Я., Мельник В., Мендрик В.

Після цього учасники семінару відвідали середньовічний ярмарок, який підготували учні 8 класу. Завітали на ярмарок купці з середньовічної Німеччини, Росії, і українські селяни, монахи і монашки, православні та католики. Купці запропонували : німецькі: бутерброди, яблука, печиво, з Росії: капусту і буряки.  Козаки продавали солену рибу, сало. Українські селяни пропонували : молоко, м'ясо, випічку, сир, яйця. Монахи привезли із собою: мед, віск, сир, випічку, вишиванки, друковану церквну літературу. Учні та вчителі залюбки  купували усі товари.

Учні старшокласники продемонстрували одяг різних історичних епох. Кожен розповів, чому він саме в такому одязі, роблячи йому рекламу.

На завершення – світлина на пам'ять – учителів, учасників семінару, працівників педколективу, учнів.

Методист РМК Лавренюк Н.І. від імені всіх учасників семінару подякувала адміністрації школи, педагогічному, учнівському та батьківському колективу за виховання справжніх патріотів улюбленого предмета своєї школи та рідної України.






Просмотров: 678 | Добавил: saturn4 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024